„Egyre több fiatalra hatást gyakorlunk a videóinkkal...”

- Interjú Herczeg Hajnival

2017. május 11. - Vlog a Blogban

A magyar YouTube egyre inkább háttérbe szorítja itthon a televíziós csatornák nézettségeit, köszönhetően annak a fajta közvetlenségnek, amit a videósok tudnak nyújtani a felhasználónak. Herczeg Hajni nem kivétel közülük, sőt nagyon is tudatosan építi karrierjét a legnagyobb videómegosztó oldalon. Azonban a kezdeti beauty-tartalmak után – a frissesség és a megújulás jegyében – Hajni úgy döntött: ideje több teret adni olyan témáknak is, amelyekkel biztosan pozitívan tudja befolyásolni a fiatalabb közönségét. Persze a szépségápolás sem tűnik el, azonban 2017-ben megsüvegelendő, ha valaki okosan, célorientáltan szeretné jobbá tenni a sokszor minőséget nélkülöző, alacsony színvonalú videókon szocializálódó magyar online közösséget. Higgyék el, tényleg megéri a továbbra kattintani!

5l2nnbwvyd87v1yu019x.jpg

Tovább

Imádnivaló ausztrál mindennapok, egy magyar vlogger tolmácsolásában

- Interjú Molnár Tamással, az Ausztrália Magyarul YouTube-csatorna megálmodójával

Általában nagyon kíváncsiak vagyunk mi, emberek. Legyen szó a szomszédról, egy pletykáról vagy bármi másról, amire nincs igazán rálátásunk. Talán ebből is fakad az a fajta rajongás, ami az Ausztrália Magyarul vlogger-csatornát járja körül itt, Magyarországon. Tamás 16 éve költözött ki a tengerentúlra családjával, azóta pedig már megnősült, és két kisfiú boldog apukája. A videózás iránti szenvedélyét édesapja hozta meg neki, aki a kiköltözés után videokamerával vette fel mindennapjaikat. Akkor persze még szó sem volt vlogolásról, de tény, Tamásra nagy hatással volt mindez. A filmezés mindig központi szerepet töltött be az életében, első kamerája után pedig ő maga is megállíthatatlan volt a mozgókép-gyártásban. Csatornáját főleg azért hozta létre, hogy válaszaival azoknak segítsen, akik kíváncsiak arra, milyen is az élet Ausztráliában. ‘Hello, Szia, Szevasz!’ – mondja vloggerünk, mi pedig bepillantást engedünk a kulisszák mögé.

8gps7s9enx5xsliwrgj7.jpg

Tovább

„Nagyon szeretnék egy helyen lenni, de nem megy...”

- Interjú Magyarósi Csabával

A magyar vlogger „különös állatfaj”, mert hazai viszonylatban még nem mindenki tudja elfogadni azt, amit nyugaton már igen: a videózás komoly feladat és kegyetlen sok munkával jár, de tessék ezt elmagyarázni Mariska néninek egy borsodi kisfaluban, aki szerint a munka a vasgyárban kezdődik, napi 12 órában izzadva. Magyarósi Csaba ebből a szempontból a tökéletes alany: blogokat ír, kütyüket tesztel, impozáns módon jótékonykodik, van utazós YouTube-csatornája - ja, és most már naponta vlogol is. Ha pedig nincs meg a Discovery Xtractorja, arra is tessék ráguglizni! Csaba igazi mindenes, aki napi 24 órában pörög, őrülten kreatív, emellett férj és apa szerepben is meg kell állja a helyét. Lentebb igyekszünk bepillantást adni egy dolgos napba, mialatt vloggerünk válaszol a kérdésekre.

4k134xizjdibpkrk68mh.jpg

Tovább

A youtuber, aki nem akar híres ember lenni

- Interjú Kiss Dórával

Furcsa ezt a címet olvasni egy vlogger-interjúnál, annyi bizonyos. Bár az, hogy valaki kiéli a kreativitását, annak még nem kell együtt járnia az olyasfajta „nagyravágyással”, amelyet a videózás hozhat magával. Kiss Dóra éppen ezért nem a lájkokra és megosztásokra hajt, hanem a minőségi tartalomgyártásra. Ezt a mentalitást talán villamosmérnöki tanulmányaiból „hozta” a YouTube-ra, így egy-kettőre kedvence lett a magyar nézőknek. Az pedig már csak hab a tortán, hogy olyan mély témák is előkerülnek csatornáján, melyekre ugyan áhítozna a hazai közönség, de ahhoz külföldi vloggereket kellene nézniük. Íme, itt van nekik Dóra!

t7ae1jhqwmiilbdnumgt.jpg

Tovább

“Az elején még a telefonomon vágtam a videókat…”

- Interjú E-Ditkével

Ahogy a legtöbb huszonéves fiataltól, úgy E-Ditkétől sem áll távol a YouTube világa, mi több, ő szó szerint gyártja is a tartalmakat a legnagyobb videómegosztóra. Pedig egyébként színésznő szeretne lenni, sőt már TV-sorozatban, szinkronmunkálatokban is szerepelt. Azt hihetnénk, így könnyű nekiállni a vloggerkedésnek, s most valószínűleg mondunk is egy meglepőt: a fiatal youtuber introvertált, erről pedig szívesen beszél is a közönségének, akiket inkább csak barátoknak nevez. Szokatlanul hangzik, ugye?

vcxb9xj41lpet217tsg3.jpg

Tovább